nieuws dec+jan 2020

Hallo lieve lezer, we zitten opnieuw in een roerige periode en ik hoop je wat te kunnen opvrolijken met een interessante nieuwsbrief!
 
Lukt het om je te focussen op dat wat je belangrijk vindt in het leven? Of ben je een beetje uit balans, uit het veld geslagen, niet in je centrum? Dat is niet zo gek, het metaal element is nog aanwezig en is net een magneet. Alle pijlen van energie wijzen naar jou, ook prikkels van buitenaf komen wellicht harder binnen en dat maakt het lastig om je aandacht vast te houden. Wel gaan we nu langzaam met onze energie terug naar de aarde (naar beneden), richting de winter en het Water element. Durf jij gas terug te doen en een rustmoment te vinden op je dag?

Shiatsu behandeling nu met korting
Op zoek naar een mooi Kerst cadeau? Wil je een keer een Shiatsu behandeling uitproberen? Dan is nu je kans! Geniet van 10% korting op 1 Shiatsu behandeling van 60min in de maanden december en januari.
 
Twijfel je nog? Lees de Ervaringen op mijn website.
 
Winter en het Water element
De winter is het seizoen van het Water element. De natuur trekt zich terug. Er is minder zonlicht, meer duisternis, meer kou. Emoties gaan dieper het lichaam in. De energie is naar binnen gekeerd en bereidt zich voor op de ontluiking van de lente.

Water is vloeibaar, vindt altijd zijn weg, ook al liggen er keien in de stroom. Als je Water element in balans is, ervaar je zelfvertrouwen, standvastigheid en doorzettingsvermogen. En je accepteert situaties zoals ze zijn, je beweegt mee met de stroom van het leven, je bent creatief. Ook ervaar je vreugde en zachtheid in jezelf. De Nieren en Blaas zijn verbonden aan het Water element, samen met de emotie angst. In de nieren wordt de levensenergie bewaard en opgeslagen. Bij je geboorte krijg je deze oer-energie (jing) mee. Het is onze basis-energie, onze voorraad, dat ook de energie van onze voorvaderen bevat. Met goede voeding en oefeningen zoals Do-In Yoga wordt de Nier-Qi versterkt. Werk samen met het Water element en zorg voor voldoende rust voor lichaam en geest. Sla reserve-energie op in de winter en maak je klaar voor de volgende fase in de 5-elementen cyclus, het Hout element. Daarin vertel ik je meer in de volgende nieuwsbrief.

Openingsuren Studio en online Yoga lessen
Echt heel jammer, maar de studio blijft tot donderdag 19 november dicht voor Yoga groepslessen volgens de richtlijnen van de overheid. De online lessen op donderdagochtend gaan gewoon door! Wel ben ik helaas genoodzaakt om de 4-rittenkaart online yoga les (weer) te verhogen naar de normale 4-rittenkaart groepsyoga les van € 40. Het gaat mij anders niet lukken om in deze moeilijke periode te overleven en mijn huur te betalen. Alle leuke extra’s voor deze kaart, zoals; € 2,50 korting op één workshop per maand blijft bestaan. Ik bedank jullie als klant heel hartelijk voor al jullie steun dit jaar!
 
Workshop Ouder & Kind Yoga
Elke 1e zaterdag van de maand (m.u.v. feestdagen/vakanties) van 11.00-12.00uur: Workshop Ouder&Kind Yoga. Ontdek hoe je samen met je (klein)kind op speelse wijze Yoga kunt doen! Yoga kan je helpen om je gevoelens en gedachten beter te begrijpen. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt, moe bent of druk in je hoofd. En Yoga oefeningen kunnen daarbij helpen! We hebben ook veel plezier met elkaar. Er zijn beperkte plaatsen (3 koppels)! Meer info

Zaterdag 7 november, Thema: Herfst Kabouters
Zaterdag 12 december, Thema: Kerst
Zaterdag 9 januari 2021, Thema Winterland
 
Mini-retraite Yoga & Shiatsu
Elke 3e zaterdag van de maand (m.u.v. feestdagen/vakanties) van 10.00-12.00uur: Mini-retraite Yoga&Shiatsu. Do-In Yoga & Shiatsu wijzen je de weg! Met een gezond hapje en Yogi thee. Zet hem alvast in je agenda! Beperkte plaatsen beschikbaar (max. 4 personen). Meer info

Zaterdag 21 november, Thema: ‘Ga mee met de stroom’
Zaterdag 16 januari 2021, Thema ‘Nier ki versterken’
   
 
 
Wat houdt mij bezig?
Wist je dat ik ook Shiatsu behandelingen geef aan kinderen? Ken je een meisje of jongen van 4 t/m 12 jaar die wel wat ontspanning of rust kan gebruiken? Ik bied een 30min Shiatsu massage voor kinderen aan.
 
Shiatsu & Yoga tips
Een paar fijne tips voor de winter. Je kunt natuurlijk ook online Yoga lessen meedoen op Facebook. Of de nieuwste gratis video bekijken op mijn Youtube kanaal! De Qi-flow salutation (Do-In Yoga zonnegroet).
  1. Masseer je oren, voeten en je sacrum (heiligbeen). Die laatste door bijv. in kleermakerszit met je handen op je knieën rondjes te draaien over je zitvlak heen. Kleine of grote rondjes, merk op wat fijn voelt voor jou. Ook de andere kant op.
  2. Golf meditatie; kom in kleermakerszit, handen op je knieën, beweeg van voor naar achter in een golfbeweging, inademend naar achter, uitademend naar voren, bolle rug naar achteren bewegen, holle rug naar voren bewegen. En bedenk dat jij een golf bent, die het strand op rolt en zich weer terugtrekt.
  3. Zoek het water op, letterlijk! Ga naar de zee, een meer, rivier etc. Of lekker op een boot dobberen.
Het Water element voedt je met rust. Dus lees een boek, schrijf in je dagboek, mediteer, doe Yoga, maak een wandeling. Ook al is het maar 10min. Veel plezier!
 

 

Met een innerlijke glimlach,
Saskia

 
Wist je dat Do-In Yoga is gericht op het stimuleren van de natuurlijke manier van bewegen vanuit de buikkracht (Hara), die terug te vinden is in de Oosterse vechtsporten en krijgskunsten? Zoals: Tai chi, Qi Gong, Aikido. Ook oefeningen voor versterking van de spieren van het lichaam komen uit de Power (Iyengar/Ashtanga) en Hatha Yoga.

Bekijk mijn blog voor Wereld Yoga Dag 2019