extra nieuws-kerstgroet en tijdelijke sluiting studio wegens corona dec 2020

Workshop Ouder&Kind Yoga!

Zaterdag 13 februari 2021 11.00-12.00uur. Meer info

 

Mini-retraite Yoga&Shiatsu!

Zaterdag 20 februari 2021 10.00-12.00uur. Meer info

 

Gratis Yoga video? Acupressuurpunten verlichting verkoudheid en griep

 

Hallo lieve lezer, hier even een extra bericht van mij. Hoe gaat het met je? Dit jaar is een heel bijzonder jaar geweest en is je verbonden voelen juist een belangrijk gegeven. Het licht in mij, groet het licht in jou - Namasté.
 
Afgelopen week sliep mijn zoontje Michele niet zo goed, dan lees ik vaak een meditatie verhaaltje voor. Helpt meestal als een speer, maar deze keer niet. Mamma, ik kan nog steeds niet slapen. Ach lieverd, wat vervelend nou. Hij was bang van het een of ander. En ik wou eigenlijk tegen hem zeggen: “De wereld is veilig, je mag vertrouwen”. Toen dacht ik, nee de wereld is nu niet veilig en vanzelfsprekend, ook niet voor onze (klein)kinderen. Waar kan hij dan op vertrouwen? Nou, bijvoorbeeld moeder Aarde en de Hemel met al zijn sterren, de maan of misschien wel Jezus of een Engel? Ja, natuurlijk! Ik vertelde hem dat als ik het moeilijk heb, ik hulp vraag aan mijn (overleden) oma. Dat voelt magisch en als troost om mij heen. Je mag in de overgave en vertrouw, leg je handen op je buik, het komt goed.

 

Sluiting Studio wegens Corona
Echt heel jammer, maar de studio blijft opnieuw dicht tot woensdag 20 januari 2021 voor alle Yoga (groeps)lessen en Shiatsu behandelingen volgens de ‘Corona lockdown’ van de overheid. De online Do-In Yoga lessen op donderdagochtend gaan gewoon door! En je kunt natuurlijk alvast een afspraak maken voor een Shiatsu behandeling vanaf 20 januari 2021.

Nogmaals wil ik je heel hartelijk danken als klant voor al je steun in 2020! Ik wens jou en je familie hele fijne kerstdagen. En ik verwelkom je graag gezond en wel in 2021!!!

 

Workshop Ouder & Kind Yoga
Ontdek hoe je samen met je (klein)kind op speelse wijze Yoga kunt doen! Yoga kan je helpen om je gevoelens en gedachten beter te begrijpen. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt, moe bent of druk in je hoofd. Er is plek voor 3 koppels! Zet hem alvast in je agenda. Meer info

Zaterdag 13 februari 2021, Thema 'Winterland'
 
Mini-retraite Yoga & Shiatsu
Beweeg mee van het Water (de winter) richting het Hout element (de lente). Kom uit je winter cocon en verwelkom de Hout energie. Met een gezond hapje en Yogi thee. Zet hem alvast in je agenda! Beperkte plaatsen beschikbaar (max. 5 personen). Meer info

Zaterdag 20 februari 2021, Thema ‘Welkom Hout energie’
 

 

Shiatsu & Yoga tips
1. Water element; Ga staan en leg je handen op je nieren. Wrijf of klop met je handen op het nier gebied. Laat de handen liggen. Beweeg dan met je rug naar achteren (maak een holle rug) en beweeg naar voren en buig (maak een bolle rug). Doe dit een paar keer in je eigen ademtempo. In naar achteren, uit naar voren. Strijk dan vanaf je nieren helemaal naar beneden langs je achterbenen de aarde in.

2. Water en Hout element; Houdt tegelijkertijd Lever punt 3 op de voet en Nier punt 1 onder de voet vast. Zie de rode punten op de plaatjes. Dit geeft verlichting bij hoofdpijn, spanning/nervositeit. Brengt balans in het water en hout element.

 

Met een innerlijke glimlach,
Saskia

Wist je dat Do-In Yoga is gericht op het stimuleren van de natuurlijke manier van bewegen vanuit de buikkracht (Hara), die terug te vinden is in de Oosterse vechtsporten en krijgskunsten? Zoals: Tai chi, Qi Gong, Aikido. Ook oefeningen voor versterking van de spieren van het lichaam komen uit de Power (Iyengar/Ashtanga) en Hatha Yoga.

Bekijk mijn blog voor Wereld Yoga Dag 2019