Behandelingen

Shiatsu therapie
De Shiatsu therapie behandeling start met een eerste consult van 75 minuten. In dit eerste consult bespreken we jouw klachten en kijk ik naar je lichaamshouding. Aan de hand van je medische voorgeschiedenis en huidige klachten stel ik een diagnose op door je buik te onderzoeken. En bepaal ik welke meridianen de meeste aandacht nodig hebben. De behandeling wordt hier dan op ingesteld.

Shiatsu massage

Een Shiatsu massage is vooral ontspannend, verlichtend, helend, rustgevend. Met mijn handen, voeten, armen worden manipulaties uitgevoerd op diverse lichaamsdelen om de energiebanen (meridianen) in je lichaam (weer) vrij te laten stromen.

 

Hoe?
De therapie of massage wordt op een comfortabele massage tafel op de kleding gegeven. Met mijn duimen en handen oefen ik druk uit op de energiebanen van je lichaam. Hierdoor herstelt de balans in lichaam en geest en kan jouw levensenergie weer vrij stromen. Het is wel handig om tijdens de behandeling makkelijk zittende kleding te dragen.

 

Soms is preventief behandelen aan te raden. Dit kan eens in de maand of één keer per kwartaal zijn bijvoorbeeld. In sommige gevallen zelfs 1x per week.

 

Shiatsu kan dienen als aanvulling op een reguliere behandeling, maar is geen vervanging. Bespreek je klacht(en) eerst met je huisarts.

 

Voor wie?

Een Shiatsu therapie of massage is voor iedereen toegankelijk. Deze holistische zienswijze is ook zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Een holistische massage of therapie kan ook kinderen goed ondersteunen. Bijvoorbeeld bij: leer-, concentratie-, adem- of slaapproblemen, spanningsklachten of psychosomatische klachten.

Welke klachten?

Bij een verandering in je leven, een ziekte, een ongeluk of andere emotionele gebeurtenis is het belangrijk dat je lichaam zich herstelt. Je lichaam probeert elke keer zijn of haar balans te vinden en te ontspannen. Als dit niet lukt, kan Shiatsu verlichting bieden bij:

-       Emotionele problemen

-       Burn-out/depressie

-       Vermoeidheidsklachten

-       Hoofdpijn en migraine

-       Hormonale klachten

-       Chronische klachten

-       Slaapproblemen

-       Nek-, rug- en schouderklachten

-       Zwangerschapsklachten

-       Spijsverteringsklachten

-       Verlichting bij reguliere behandelingen

 

Als je klacht er niet bij staat, kun je contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.


Welke Shiatsu behandeling?
Je kunt een Shiatsu massage voor 60 min boeken. Bij de Shiatsu therapie wordt gestart met een diagnose van 75 minuten. Kijk bij Tarieven voor prijsinformatie.

Shiatsu behandelingen worden niet vergoed door een verzekeraar. Kwitantie is eventueel beschikbaar.


*Shiatsu treatments are also available in English or Italian.