ouder&kind yoga

Wat is Ouder&Kind Yoga?
Gewoon lekker plezier maken met je kind, samen oefeningen doen die ook nog bijdragen aan je balans, energie of ontspanning? Heb je een kind dat altijd druk is in zijn hoofd, het contact met zijn/haar lichaam kwijt is of hoog sensitief is? Wil je (weer) verbinding ervaren met je kind of tiener? Dan is een Ouder&Kind Yoga groepsles, Ouder&Kind of Ouder&Tiener Yoga privé les zeker aan te raden.

 

Wat doet Ouder&Kind Yoga?
Door Kinderyoga worden kinderen zich bewuster van hun lichaam en leren verschil waar te nemen tussen spanning en ontspanning. Daarnaast wordt ook verbinding gelegd met emoties, het denken, sociale vaardigheden en de verbeeldingskracht. Het samenwerken en luisteren naar elkaar stimuleert het inlevingsvermogen en het vermogen om gevoelens te uiten. Een Ouder&Kind Yoga les geeft inzicht en verbinding!


Ouder&Tiener Yoga

Voor tieners kan het goed zijn om weer contact te maken met het lichaam door middel van oefeningen middels Do-In Yoga. Deze vorm van Yoga onderscheidt zich door zijn zelf genezend vermogen. Door bijvoorbeeld kloppen van het lichaam op elkaar wordt een persoonlijke sfeer gecreëerd waardoor verbinding (weer) mogelijk is tussen moeder en dochter. Ook d.m.v. Yoga partner oefeningen en Shiatsu drukpunten. Ik begeleid de Yoga privé sessies persoonlijk en biedt hulp of coaching waar nodig.

Hoe ziet een Ouder&Kind Yoga les eruit?

Bij mij ziet een Ouder&Kind Yoga les er het volgende uit:

 • Kinderen van 4 t/m 8 jaar;
  Kinderyoga groepsles of privé les met thema samen met een ouder
 • Kinderen van 8 t/m 12 jaar;
  Kinderyoga privé les met thema samen met een ouder
 • Tieners van 12 t/m 16 jaar;
  Do-In Yoga/Shiatsu privé les met een ouder

Een les kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en rustmomenten. Je kunt hierbij denken aan:

 1. Ontspanning
 2. Ademhaling
 3. Lichaamscontact en massage
 4. Aandacht en concentratie
 5. Het stimuleren van de zintuigen
 6. Lichaamsbewustzijn en beweging
 7. Motorische ontwikkeling

Aanmelden

Heb je wel interesse in een Ouder&Kind of Ouder&Tiener privé les? Wil je een Ouder&Kind Yoga les op maat organiseren met je vriendinnen of met je eigen familie? Neem gerust contact met me op. Tarieven?

 

Ouder&Kind Yoga groepsles
Wanneer: Woensdag 1x per maand
Leeftijd: 4 t/m 8 jaar

Tijdstip: 16.30-17.30uur