Do-in yoga

Wat is Do-In Yoga?
Do-In Yoga is verwant aan de Shiatsu therapie waarin de nadruk meer ligt op oefeningen voor de drukpunten en meridianen, waardoor je energiecirculatie wordt vergroot. Het brengt je meer lichaamsbewustzijn en bewegingsplezier. En je krijgt door de houdingen meer vitaliteit, kracht en flexibiliteit. Met Do-In Yoga wordt verbinding gelegd met Shiatsu, Hatha Yoga, Zen en Martial Arts.

 

Deze vorm van yoga onderscheidt zich door zijn zelf genezend vermogen. Met behulp van de speciale Oosterse lichaamsoefe-ningen versterk je lichaam en geest. Je komt steeds lekkerder in je vel te zitten: het lichaam verjongd, wordt soepeler en veerkrachtiger, de geest wordt helder, het hart ervaart rust.

 

Do-In betekent letterlijk: ‘De reis naar binnen’; de weg die leidt naar persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Voor wie?
Iedereen van elk niveau en van elke leeftijd kan aan deze bewegingsvorm deelnemen. Oefeningen kunnen hierop worden aangepast. Er is geen prestatiedwang en je wordt gestimuleerd de grenzen van je lichaam te verkennen. Zelfs als je klachten hebt, of bepaalde oefeningen niet kunt uitvoeren, is ook het visualiseren van de oefening een optie. 

Bij welke klachten?

Do-In Yoga kan ondersteuning geven bij:

- Burn-out/depressie

- Stressgevoeligheid

- Herintegratie

- Ziektepreventie

- RSI of andere nek- en schouderklachten

- Rugklachten

- Vermoeidheidsklachten

- Slaapproblemen

- Zelfontwikkeling

De lessen vinden plaats in eigen sfeervolle yoga studio. 

 

Wat anderen zeggen over mij: kijk bij 'Ervaringen'

 

Inschrijven? 

Inschrijfformulier voor een Do-In Yogales?  Wat zijn de tijden en kosten? Of kijk in de Supersaas Agenda om je in te schrijven.

 

Privé of Duo-les?
Je kunt ook 1 op 1 een Yoga les ervaren. Of een duo-les samen met je partner of vriendin. Tarieven? Neem voor reserveringen contact met me op!


Mini-retraite Yoga&Shiatsu
De 3e zaterdag van de maand geef ik een Mini-retraite van 10.00-12.00uur. Een Do-In Yoga les, Shiatsu drukpunten, meridiaan strekkingen, ontspanningsmeditatie (evt met Sjamanendrum of Yoga Nidra) en hapjes plus Yogi thee achteraf. Kijk bij Agenda voor actuele data!


“Als Do-In Yoga docent ben je de gids. Je begeleidt deelnemers naar een nieuwe manier van bewegen: één die natuurlijk is voor hun lijf. Bewegingen die bijdragen aan hun welzijn. Je neemt ze mee op reis door hun eigen lijf om ze zodoende te verbinden met hun eigen levensenergie." Claudia Heijdel (oprichter Do-In School)

 

Meer weten over Do-In Yoga? Mooi artikel in Yoga International (2019).

 

Registratie in het Do-In Yoga beroepsregister KvK 28096571/SBI 9412

 

Link docentenregister Do-In Yoga