reiki

Wat is Reiki therapie?

Reiki staat voor Universele Levensenergie en is een van de bekendere Japanse alternatieve geneeswijzen. Het is zelfhelend en werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Het leidt tot een diepe ontspanning, ontgift, heft energetische blokkades op, en versterkt je levensenergie. Reiki kan naast een reguliere therapie als aanvullende behandeling worden toegepast. Het kan ook een gunstig effect hebben als losstaande behandeling.

 

Hoe werkt Reiki?

Met de handen geeft de behandelaar een diepe energetische behandeling die werkt door op de balans van lichaam en geest en/of de chakra's. Je zelfhelend vermogen wordt aangezet. Geef jezelf een diepe ontspannende Reiki behandeling tegen stress, pijn, angst of onrust. Bij een Reiki behandeling kun je gewoon je kleren aanhouden. Het wordt op de kleding gegeven. 

 

Voor wie?

Een Reiki behandeling is voor iedereen toegankelijk. Deze holistische zienswijze is ook zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Een holistische therapie kan ook kinderen goed ondersteunen. Bijvoorbeeld bij: leer-, concentratie-, adem- of slaapproblemen, spanningsklachten of psychosomatische klachten.

 

Reiki kan als alternatieve geneeswijze onder andere worden toegepast bij chronische ziekten (zoals reuma, artritis), rugpijn, hoofdpijn, buikpijn of stress-gerelateerde klachten. Ook als je geen specifieke klachten hebt, kan Reiki op verschillende niveaus ondersteuning bieden.

 

Hoe ziet een Reiki behandeling eruit?

Tijdens de behandeling plaatst de behandelaar de handen in verschillende posities op het lichaam. Hierdoor wordt extra (levens)energie naar de plek gestuurd en kan een lichamelijk of emotionele klacht worden verminderd of zelfs geheel verdwijnen. 

 

Reiki wordt op een massage tafel gegeven. Het beste is om 3 keer per week een behandeling af te nemen, daarna 2 keer per week, dan 1 keer per week. Preventief is 1 keer per week of 1 keer per maand aan te raden.

 

Reserveren?

Saskia is geschoold Reiki III (Master) therapeute. Wil je ook diepe ontspanning, innerlijke rust en versterking van je levensenergie? Reserveer een Reiki behandeling van 60 minuten. Kinderen hebben ook veel baat bij een Reiki behandeling.

 

Een Reiki behandeling op afstand is ook mogelijk, duur 30 minuten. 

 

*Reiki treatments are also available in English or Italian.

 

Tarieven?