Shiatsu

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een Japanse massage methode en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Shi betekent vinger en atsu druk. Het vindt zijn oorsprong in de klassieke Oosterse geneeskunde. Shiatsu is een manuele therapie bedoeld om klachten te verhelpen of te verlichten.

 

Ons lichaam werkt goed als alle processen voldoende voeding, energie en beweging krijgen. Dit is afhankelijk van een goede stroming van (levens)energie. Zodra die stroom wordt verstoord, wordt je zelfgenezend vermogen op de proef gesteld en kunnen klachten ontstaan.

 

Bij langdurige stress ervaren we bijvoorbeeld pijn in de nek en schouders. Je lichaam probeert zijn balans te (her)vinden. Shiatsu kan hierbij verlichting bieden.

 

Shiatsu behandeling

In de Shiatsu therapie lig je op een comfortabele behandel tafel. Met mijn duimen en handen oefen ik druk uit op de energiebanen van je lichaam. Hierdoor herstelt de balans in lichaam en geest en kan jouw levensenergie weer vrij stromen. Het is wel handig om tijdens de behandeling makkelijk zittende kleding te dragen.

 

De energiebanen (meridianen) staan in verbinding met je organen en hebben invloed op alle lichaamsfuncties. Ik breng de (levens)energie weer in beweging waardoor blokkades zich opheffen. Meestal verdwijnen de klachten of nemen ze af en kun je weer ontspannen, slaap je beter en krijg je meer energie. Shiatsu kan dienen als aanvulling op een reguliere behandeling, maar is geen vervanging. Bespreek je klacht(en) eerst met je huisarts.

 

Soms is preventief behandelen aan te raden. Dit kan eens in de maand of één keer per kwartaal zijn bijvoorbeeld. In sommige gevallen zelfs 1x per week.

 

Voor wie?

Een Shiatsu therapie is voor iedereen toegankelijk. Deze holistische zienswijze is ook zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Een holistische therapie kan ook kinderen goed ondersteunen. Bijvoorbeeld bij: leer-, concentratie-, adem- of slaapproblemen, spanningsklachten of psychosomatische klachten.

 

Welke klachten?

Bij een verandering in je leven, een ziekte, een ongeluk of andere emotionele gebeurtenis is het belangrijk dat je lichaam zich herstelt. Je lichaam probeert elke keer zijn of haar balans te vinden en te ontspannen. Als dit niet lukt, kan Shiatsu verlichting bieden bij:

-       Emotionele problemen

-       Burn-out/depressie

-       Vermoeidheidsklachten

-       Hoofdpijn en migraine

-       Hormonale klachten

-       Chronische klachten

-       Slaapproblemen

-       Nek-, rug- en schouderklachten

-       Zwangerschapsklachten

-       Spijsverteringsklachten

-       Verlichting bij reguliere behandelingen

 

Als je klacht er niet bij staat, kun je contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wat zeggen anderen over mij

De Shiatsubehandelingen van Saskia geven mij veel inzicht in het functioneren van mijn lijf. Saskia stelt je direct op je gemak met haar zachtheid en openheid. Ze komt snel tot de kern en stemt haar behandeling zorgvuldig af op jouw behoeften. De behandelingen geven me precies wat ik op dat moment nodig heb, bijvoorbeeld meer energie of verbeterde spijsvertering. Ik vind Saskia een fijngevoelige professional met groot hart voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen.

Charlotte

 

Ik heb Saskia leren kennen als een zeer betrokken shiatsu therapeute en een gevoel mens pur sang. De effecten van een behandeling zijn goed voelbaar, soms zelfs verbluffend. Ik kijk altijd weer uit naar het volgende bezoek! 
Cindy

 

Ik bedank Saskia hartelijk, zij heeft met haar Shiatsu therapie een ernstige klacht van pijn en tintelingen aan de uiteinden van de tenen verlicht. Dit is veroorzaakt door een  chemotherapie agressief tegen zenuwuiteinden (myeline). De traditionele medicijnen hadden geen effect.
Angela

 

Investering in jezelf of je kind
Shiatsu therapie volwassene (60 min): € 65
Shiatsu therapie kind 8 t/m 12 jaar (60 min): € 55

 

Shiatsu behandelingen worden niet vergoed door een verzekeraar. Kwitantie is eventueel beschikbaar.


*Treatments can also be given in English or Italian

 

Mini-retreat Yoga
Één keer per maand op zaterdag geef ik een Mini-retreat Yoga&Shiatsu of Yoga&Reiki van 10.00-12.00uur. Dit bestaat uit een Do-In Yoga les met Hatha en Yin Yoga elementen, Shiatsu acupressuur punten en eindontspanning met Reiki, Yoga Nidra, Koshi of Sjamanendrum. Inclusief hapjes en Yogi thee. Kijk bij Agenda voor actuele data!

 

Healing zet je zelfhelend vermogen weer AAN, zodat je kunt groeien tot je ware Zijn.