Shiatsu

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een Japanse massage methode en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Shi betekent vinger en atsu druk. Het vindt zijn oorsprong in de klassieke Oosterse geneeskunde. Shiatsu is een manuele therapie bedoeld om klachten te verhelpen of te verlichten.

 

Ons lichaam werkt goed als alle processen voldoende voeding, energie en beweging krijgen. Dit is afhankelijk van een goede stroming van (levens)energie. Zodra die stroom wordt verstoord, wordt je zelfgenezend vermogen op de proef gesteld en kunnen klachten ontstaan.

 

Bij langdurige stress ervaren we bijvoorbeeld pijn in de nek en schouders. Je lichaam probeert zijn balans te (her)vinden. Shiatsu kan hierbij verlichting bieden.

 

Shiatsu behandeling

In de Shiatsu therapie of massage lig je op een comfortabele massage tafel. Met mijn duimen en handen oefen ik druk uit op de energiebanen van je lichaam. Het is geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen van alle leeftijden.

De energiebanen (meridianen) staan in verbinding met je organen en hebben invloed op alle lichaamsfuncties. Ik breng de (levens)energie weer in beweging waardoor blokkades zich opheffen. Meestal verdwijnen de klachten of nemen ze af en kun je weer ontspannen, slaap je beter en krijg je meer energie.  Kijk bij behandelingen voor meer informatie.


Je kunt een Shiatsu therapie boeken voor 60min en een Shiatsu massage voor 60 min. Bij de Shiatsu therapie wordt voor het 1e consult een diagnose gesteld en dit duurt 75 minuten. Zie Tarieven voor prijzen. Of maak een afspraak.

Shiatsu treatments are also available in English or Italian.

 

Mini-retreat Yoga&Shiatsu
Een Mini-retreat is op een zaterdag van 10.00-12.00uur en bestaat uit een Do-In Yoga les, Shiatsu drukpunten, eindontspanning en hapjes plus Yogi thee achteraf. Kijk bij Agenda voor actuele data!