kinderyoga therapie

Kinderyoga therapie?

Heeft jouw kind behoefte aan individuele coaching d.m.v. yoga? Wil je ook dat je kind meer zelfvertrouwen, concentratie, rust of energie krijgt? Dat het beter met zijn/haar emoties om leert gaan en eigen grenzen en ruimte ontdekt en respecteert?

Voor wie?

Therapeutische Kinderyoga is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar die meer aandacht en begeleiding nodig hebben dan in een groepsles kinderyoga kan worden bereikt.

De vraag naar individuele yoga begeleiding neemt de laatste jaren sterk toe, omdat niet elk kind in een groepsproces een yoga programma op maat aangeboden kan krijgen. Maar het wel baat kan hebben bij individuele coaching door middel van Kinderyoga.


Bij welke klachten?

Therapeutische Kinderyoga kan o.a. geschikt zijn in het geval van:

- weinig zelfvertrouwen

- faalangst

- hoog gevoeligheid

- adhd/hyperactiviteit

- leer- en/of concentratieproblemen

- autisme

- ademproblemen

- slaapproblemen

- psychosomatische klachten (zoals hoofd-pijn, buikpijn, misselijkheid)


Intake gesprek

Uitgaande van de individuele behoefte en (hulp)vraag van het kind, wordt een programma afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt. Een intakegesprek met het kind en ouder(s)/verzorger(s) vindt vooraf aan de Therapeutische lessen plaats.

 

In dit gesprek worden uw vragen en wensen besproken en wordt bekeken of Therapeutische Kinderyoga geschikt is voor uw kind.

Lesplan

Na het intake gesprek wordt een lesplan opgesteld. Aan de hand van dit lesplan worden er minimaal 3 lessen gegeven, om te zien of de relatie tussen het kind en de yoga begeleider een positieve uitwerking heeft. De frequentie van de lessen wordt samen afgestemd. In het lesplan wordt uitgegaan van de visie dat het kind wordt ontmoet vanuit zijn mogelijkheden. Er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het zijn eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op een positieve en plezierige wijze. Dit geeft het kind handvatten om zich gezond te ontwikkelen, ‘klachten’ te reguleren en op zijn eigen unieke manier om te gaan met bijvoorbeeld hoog gevoeligheid, hyperactiviteit/ADHD, autisme, faalangst, slaapproblemen e.d. Na deze 3 lessen vindt er een evaluatiegesprek plaats en zal er, wanneer nodig, een nieuw lesplan worden opgesteld.


Inhoud les

In de lessen leert het kind op speelse wijze zijn/haar eigen ruimte en grenzen te ontdekken, het verschil tussen in- en ontspanning en wordt de concentratie en focus verbeterd. Daarnaast wordt de balans op fysiek, mentaal en emotioneel vlak bevorderd.

Tijdens de les wordt er naast de yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen (o.a. Yoga Nidra), ook gebruik gemaakt van helende verhalen, zelfmassage en creatieve verwerkingsopdrachten.


Soms kan het zijn dat u oefeningen krijgt om thuis met uw kind te doen. Ook kunt u als ouder gevraagd worden om samen met uw kind aan een les of onderdeel van de les deel te nemen. Ook kan ik in overleg en indien nodig een Shiatsu  of Reiki healing inzetten.


Wat anderen zeggen over mij: Saskia kan goed luisteren en straalt rust uit. En met haar empathie, zachtheid en betrokkenheid kan zij makkelijk met het kind in verbinding komen.


Investering in je kind

Intake en oudergesprek € 35 (30 min)
Therapeutische Kinderyoga:  € 55 per les
Minimum aantal: 3 lessen
Betaling vooraf per betaallink

Aanmelden?
Je kunt een afspraak maken voor een intake gesprek via Contact of telefoon 0624616808.

 

Ouder&Kind Yoga
Voor meer (harts)verbinding, ontspanning en plezier met je kind kun je ook een privé les Ouder&Kind Yoga boeken.