klank healing

Wat is Klank healing?

Klankschalen worden steeds vaker gebruikt om spanningen en blokkades efficiënt te behandelen. Klank doordringt ons hele systeem tot op celniveau. Alle weefsels en organen, waaronder de plaatsen waar zich blokkades bevinden, worden aangetrild en kunnen zo weer in balans gaan resoneren (meetrillen) met de rest van het lichaam. Klankschalen kunnen ons helpen om in balans met onszelf en onze omgeving te leren leven. Ze werken in op lichaam, geest en ziel.

 

Iedere cel in ons lichaam is onderhevig aan klankaanraking en aangezien ons lichaam voor zo'n 80-85% uit vloeistof (bloed, water, lymfe vocht) bestaat, beweegt de zuivere harmonische klank heel soepel door cel- en weefsel structuur. De trilling van een klankschaal heeft een krachtige uitwerking. Er gebeurt iets met ons, alsof er iets opengaat, dat onder de druk van het dagelijkse leven gewoonlijk dichtgehouden wordt.


Klanktherapie zorgt voor een betere balans en een betere ‘samenwerking’ tussen beide hersenhelften. Deze factoren versterken elkaar en hebben daarom zo’n buitengewoon helende werking.

 

Wat is de werking van klankschalen op de niveau's van holisme?

  • Fysiek: Klank doordringt en heelt ons systeem tot op celniveau. Alle weefsels en organen, waaronder de plaatsen waar zich blokkades bevinden, worden aangetrild en kunnen zo weer in balans gaan resoneren (meetrillen) met de rest van het lichaam.
  • Emotioneel: Klank heelt het emotionele lichaam, ondersteunt de doorstroom van emoties, het doorvoelen daarvan.
  • Mentaal: De frequenties hebben invloed op je brein die door de vibraties en boventonen alfagolven produceert, wat mentale ontspanning oplevert. Verbetert de samenwerking tussen beide hersenhelften en zorgt daarmee voor balans. Stimuleert het geheugen. Helpt belemmerende patronen en overtuigingen te doorbreken.
  • Energetisch: Klank verhoogt je trilling/frequentie, reinigt chakra’s en aura lagen, helpt je energetisch systeem te kalmeren en helen. Bevordert gronding.
  • Spiritueel: Klank bevordert innerlijke rust, overgave en zingeving. Bevordert de verbinding met jezelf en het Zijn.

Reiki staat voor Universele Levensenergie en is een van de bekendere Japanse alternatieve geneeswijzen. Het is zelfhelend en werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Het leidt tot een diepe ontspanning, ontgift, heft energetische blokkades op, en versterkt je levensenergie.

 

Een Koshi is een windgong. Je brengt er harmonie, liefde, vrede en vreugde mee in het hart van de cliënt. Mensen ervaren vaak een zeer diepe ontspanning, en de Koshi vult het lichaam van de cliënt met energie.


Hoe ziet een individuele Klank healing eruit?

Je ligt op een comfortabele behandeltafel. De behandeling wordt gestart met één of meerdere klankschalen, die eventueel als een Klankmassage over het lichaam heen worden bewogen en aangeslagen. Ter afsluiting van de behandeling wordt Reiki gegeven, afgestemd op jouw behoefte(n).

 

Voor wie?

Een Klank healing is voor bijna iedereen toegankelijk. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor (hooggevoelige) kinderen vanaf 4 jaar. Het ondersteunt volwassenen en kinderen bij bijvoorbeeld klachten als: rugpijn, hoofdpijn, astma/eczeem/allergie, depressie, vermoeidheid/burn-out verschijnselen, concentratie stoornissen, slapeloosheid, stress/spanningsklachten.


Klankschalen zijn openend, geven inzicht en kunnen herinneringen oproepen en/of versterken. Ze zijn minder geschikt voor mensen met de ziekte van Ménière, mensen met traumatische ervaringen, fobieën en/of angsten. Ook bij zwangere vrouwen. Bij deze mensen zijn de klankschalen af te raden. Dit noemen we contra-indicaties.

 

Overzicht van contra-indicaties:

- Infecties en virusbesmetting (dus ook hevige verkoudheid, koorts, griep)

- Mensen met een acute psychose of mensen met schizofrenie

- Mensen die aan epilepsie lijden

- Mensen die een pacemaker dragen geen schalen op het lichaam

- Mensen die aan trombose lijden geen schalen op het lichaam

- Bij zwangerschap tot de zesde maand geen schalen op het lichaam

- Bij implantaten geen schalen op het lichaam

- Na recente operaties, in verband met littekenweefsel geen schalen op het lichaam


Reserveren?

Wil je ook meer in balans komen? Reserveer een Klank healing van 60 minuten.

 

Wat zeggen anderen over mij

Voor welke behandeling dan ook, is het allerbelangrijkste voor mij dat de persoon goed voelt. Dat was bij Saskia meteen het geval toen ik haar zag en; haar mooie, ruime en lichte werkplek ademt een hele fijne sfeer. Na kort overleg gaat zij steeds weer rustig en gericht aan de slag. Ik vertrouw volledig op haar intuïtie, inzicht en kunde om te doen wat op dat moment nodig is. Ik vind het fijn om regelmatig bij Saskia te komen ter ondersteuning van een goede balans tussen alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.
Gemma


Investering in jezelf of je kind
Klank healing volwassene 60 min: € 65

Klank healing kind 8 t/m 12 jaar 50 min: € 55    

 

*Treatments can also be given in English or Italian

 

Healing zet je zelfhelend vermogen weer AAN, zodat je kunt groeien tot je ware Zijn.