Cursus munay ki

Wat is Munay Ki?

Munay-Ki is het pad van Vuur, het pad van transformatie. Gebaseerd op een negental transformerende rites (energieoverdrachten /inwijdingen) die hun oorsprong vinden bij de Inca sjamanen – de Q’ueros indianen. En is samengesteld door Alberto Villoldo.


De inwijdingen laten je door een diep helingsproces gaan, die vooral in stilte en met liefde worden doorgegeven. De ont-vangst van de rites start en/of versterkt het proces om zo volledig te komen tot wie je werkelijk bent. De uitwerking van Munay Ki zal zich verder vertalen naar alle aspecten van het dagelijkse leven: in je werk, relatie, vrienden, gezin etc. Het gaat ervoor zorgen dat lichaam en geest in balans zijn, je meer energie ervaart, waardoor je met vreugde door het leven kunt gaan.


‘Munay’ betekent liefde en ‘Ki’ betekent kracht. De definitie van Munay Ki is: ik schenk en ontvang de kracht van liefde. Het is een uitnodiging om op pad te gaan in, zoals de Q'ueros het noemen, jouw heldenreis.


Wat doet Munay Ki?

Munay-Ki is jouw uitnodiging om je te ontwikkelen naar totaal potentieel, zowel op energetisch, emotioneel, mentaal als lichamelijk niveau.

  • Op lichamelijk niveau wordt de doorstroming van je energie door de chakra's veel beter, kom je beter in je innerlijke kracht, ontstaat er een veel sterker helingsvermogen voor jezelf en voor anderen. Tevens ben je beter beschermd tegen negatieve invloeden en energie die van buitenaf naar je toekomt.
  • Op emotioneel niveau komt er meer rust in je en een betere balans. Is er meer liefde voor jezelf en de wereld.
  • Mentaal bezorgt de Munay-Ki je ook meer rust, meer helderheid, meer acceptatie, meer inzicht.
  • In geestelijk-spiritueel opzicht is dit een kwantumsprong in je ontwikkeling door verhoging van je trillingsgetal en de bijkomende inzichten en overtuigingen. Je zult beter leren zien hoe de wereld in elkaar zit en welke rol jij erin speelt. Er is een diepere verbondenheid met alles en iedereen: je gaat je deel van het geheel voelen.

Aanmelden?

De cursus bestaat uit 3 inwijdingssessies van 3 dagen van 10.00-13.00uur (afhankelijk van de groepsgrootte). Start zaterdag  . Om je plek te garanderen, geldt een aanbetaling van € 25 voor deze cursus. Minimaal 2 deelnemers, maximaal 4. Kosten zijn € 300 inclusief begeleiding, initiatie steen Yogi thee en hapjes. Neem Contact met me op bij interesse!


Uitleg over de 9 Munay Ki inwijdingsrites:

De eerste vier Munay-Ki inwijdingen vormen de basis rites. Hierbij laat je het verleden los en geef je een nieuwe richting aan je leven:


Rite van de Heler (Hampe Rite): 
tijdens deze initiatie wordt de kracht om te helen gewekt, helen van allereerst jezelf en mits dit krachtig werkt eveneens voor anderen.


Rite van de Banden van Kracht (Chumpi Rite): 
tijdens deze transmissie ontvang je de beschermende kracht-banden die alle zware energie uit de omgeving transformeert en tot voeding maakt voor jouw energielichaam.


Rite van Harmonie (Ayni Karpay):
 deze verbind je met de 7 organiserende archetypen van het Universum (in de chakra’s), welke verbonden zijn met loslaten, moed, wijsheid, het grotere verband.


Rite van de Ziener (Kawaq Rite):
 deze ontwaakt het vermogen om in de onzichtbare werelden te kunnen schouwen, om te zien in de onzichtbare energetische en spirituele wereld.


Na de basisrites volgen de drie inwijdingen die je afstemmen op de verschillende lijnen van sjamanistische Inca-helers:


Rite van de Hoeder van de Dag (Pampamesayok):
 voor het helen van het vrouwelijke aspect in jezelf en jouw verbinding met de aarde.


Rite van de Hoeder van Wijsheid (Altomesayok):
 het helen van het mannelijke aspect in jou en jouw verbinding met de oude wijsheid.


Rite van de Hoeder van de Aarde (Kuraq Akuyek): 
verbinding met de energie van Aartsengelen, die voor de aarde zorgen. Deze energie laat je toe te dromen en deze in werkelijkheid om te zetten.


De laatste twee inwijdingen zijn:

Rite van de Hoeder van de Sterren (Mosoq Karpay): de verbinding met het scheppende universum. Deze inwijding verankert je op een veilige manier aan de tijd na de grote verandering die zich naar zeggen zal voordoen vanaf het jaar 2012 en de periode welke daarop volgt. Volgens de overlevering begint jouw fysieke lichaam na het ontvangen van deze inwijding zich te ontwikkelen tot dat van de ‘Homo Luminous’ (mens van licht).

 

Rite van de Schepper (Taytanchis): de Hoeder van de Geestelijke Wezens of Creators Rite. Deze laatste rite is doorgegeven om ons voor te bereiden op de tijd die komt en zet alle andere rites kracht bij. Deze initiatie maakt jouw Goddelijke Licht binnenin wakker. Je ontvangt hoederschap (lees hier verantwoording) over de hele schepping, van het kleinste zandkorreltje tot de grootste groep van melkwegstelsel in het heelal. Hoewel een overdracht van Spirit tot mens zich wel heeft voorgedaan, was transmissie van mens tot mens voorheen onmogelijk. De inwijding van de Schepper werd voortgebracht en aan ons geschonken door oude, wijze Inca's in de Andes in de zomer van 2006.


Herkomst Munay-Ki

Al duizenden jaren lang voeren mensen over de hele aarde rituelen en initiaties uit. De initiaties van de Munay-Ki zijn gebaseerd op de inwijdingspraktijken van de sjamanen van de Inca's en van de volkeren en culturen uit de pre-Incatijd van de Andes en de Amazone. Ze worden gepresenteerd op de manier zoals ik ze van mijn mentors heb geleerd, helemaal gewist van de sporen van de culturen waar ze vandaan komen. Dit heb ik gedaan uit respect voor de inheemse tradities en om het idee te voorkomen dat Westerlingen traditionele sjamanen of Indianen kunnen worden.

 

Ik bied deze initiaties aan met volle permissie van mijn mentor Don Manuel Quispe, die de laatste grote sjamaan was van de Q'ero Inca Natie. Elke fout of afwijking in haar presentatie is absoluut van mij afkomstig.


Deze initiaties zijn niet alleen inwijdings-fasen, maar waarschijnlijk stappen in de evolutie van de mensheid. Terwijl naties vechten voor een stukje grond en oorlogen voeren over een land, moeten wij de wijsheid vinden om vrede te creëren voor alle mensen. Terwijl onze ruimtetelescopen ons beelden laten zien van een immens en onmetelijk Universum, moeten we een menselijk verhaal vinden dat de sterren insluit. En terwijl ons vermogen om de wereld te vernietigen alleen maar groter wordt, worden we geroepen om op te staan en de taak op ons te nemen van het hoeder-schap over (en voor) alle schepping.


In essentie, gaan de initiaties over Hoeder-schap, je krijgt ze niet als prijs voor een fantastisch ego of als erkenning van welke prestatie dan ook, en ze maken iemand ook niet tot iemand heel speciaal.


Integendeel, ze maken iemand op een unieke manier onbelangrijk. Want alleen dan kun je, vanuit een non-ego houding, waarachtig echt tot dienst zijn.


Tijdens hun bezoeken werd er door de Inca's nadrukkelijk op gewezen dat de initiaties niet voor ons individueel bedoeld zijn, maar dat ze er zijn om met anderen te delen.

Ik heb ervaren dat ze niet zullen opbloeien, mits wij ze op onze beurt weer met veel Munay, met veel liefde, doorgeven aan anderen.


Alberto Villoldo
(http://munay-ki.org/founder/)


Video van Alberto Villoldo over Munay Ki: https://youtu.be/rzDcJYVWGp4